Mobiel internet

Tegenwoordig zijn we altijd en overal online. We maken dag in dag uit gebruik van een internet op de mobiel met een abonnement om zo overal van op de hoogte te blijven en altijd bereikbaar te zijn. Ondanks de toenemende mate van mobiel internet is het vaak nog een duur fenomeen. Hoe meer MB's je wil, hoe meer je moet betalen. Gelukkig zijn er steeds vaker abonnementen waar mobiel internet bij inbegrepen zit. Op die manier hoef je dus niet meer continu op het aantal MB's te letten, maar betaal je gewoon een vaste prijs per maand.

Mobiel internet abonnement: vast aantal MB's

Vaak bieden aanbieders van mobiel internetbundels aan van 250, 500, 1000 of 2000 MB. Voor het aantal MB betaal je een vaste prijs zolang je binnen je bundel valt. Overschrijd je het aantal MB's en zit je buiten je bundel, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Probeer dus zo goed mogelijk in te schatten hoeveel internet je gebruikt wanneer je een abonnement afsluit om zo onnodige kosten te voorkomen.

Mobiel internet voor andere apparaten

Mobiel internet is er niet alleen voor mobiele telefoons. Ook tablets, laptops en zelfs tv's beschikken over een mogelijkheid tot mobiel internet. Bij de meeste van deze apparaten heb je ook voldoende aan WiFi en hoef je dus niet per se voor een nieuw mobiel internet abonnement te betalen. Heb je geen WiFi en wil je toch gebruik maken van mobiel internet op een laptop of tv, houdt er dan rekening mee dat je dan waarschijnlijk sneller door je MB's bent dan op een mobiele telefoon. Door de hoge snelheid bij het streamen van films wordt er overgeschakeld op een hoge kwaliteit met als gevolg dat je meer sneller door je MB's heen bent.